Damallsvenskan i SVT 2018

SVT utökar sin satsning på Damallsvenskan den här säsongen och totalt visas tolv matcher.
14 april inleds en av världens starkaste fotbollsligor på damsidan – Damallsvenskan. Nu är det klart att SVT sänder även i år – och att satsningen utökas.

Ifjol sände SVT nio matcher under hösten och följde guldkampen in i det sista. Den här säsongen är SVT med redan från premiären.

– Det var många som såg våra sändningar ifjol med stort intresse och därför känns det riktigt bra att även i år kunna bjuda svenska folket på fotboll från Damallsvenskan, en liga där både nuvarande och blivande landslagsspelare kämpar om ligatiteln men också om en plats i VM-laget 2019, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

SVT kommer att sända totalt tolv matcher från Damallsvenskan under säsongen – sex matcher på våren och sex på hösten.

Premiären blir den 14 april, regerande mästaren Linköping mot nykomlingen Växjö.

– Den här säsongen kommer vi att få se ett delvis nytt Linköping och ett revanschsuget Rosengård. Jag tror också att Kopparberg/Göteborg som värvat landslagsspelaren Olivia Schough kommer kunna ta poäng av topplagen, säger Frida Östberg.

I Damallsvenskan finns etablerade landslagsstjärnor som Linköpings Kosovare Asllani och Rosengårds Caroline Seger, men också flera spännande unga talanger.

– Det ska bli superkul att få följa de nya stjärnorna som redan slagit sig in i landslaget, till exempel Filippa Angeldahl i Linköping och Eskilstunas Loreta Kullashi.

Matcherna kommenteras Chris Härenstam och David Fjäll. Expertkommentatorer är Frida Östberg och Markus Johannesson.

(Foto: SVT/Bildbyrån)